Koninginnedag

Om 9.45u vertrok de kinderoptocht vooraf gegaan door de Valkenburgse Harmonie vanaf de Frankenburg door het dorp naar het voormalig gemeentehuis.
De kinderen werden voorzien van vlaggetjes en sleutelhangerlampjes in de vorm van een lieveheersbeestje of een autoband.
Het was een vrolijk stoet met versierde fietsjes, kinderwagens en bolderkarren.
Na aankomst bij het voormalig gemeentehuis werden de kinderen getrakteerd op een zakje snoep en konden een plaatsje zoeken op het plein voor de aubade.
Inmiddels waren binnen de Valkenburgse gedecoreerden ontvangen met een kopje koffie en werden de corsages opgespeld.
Het is een traditie om de gedecoreerden uit Valkenburg een uitnodiging te sturen voor de aubade om ook zij die iets speciaals hebben gedaan en daarvoor door Hare Majesteit zijn geŽerd met een lintje in het zonnetje te zetten.
En vandaag was dat niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk want het zonnetje scheen flink.
Nadat Mevrouw Wienen een bosje bloemen was overhandigd door een van onze kleine inwonertjes werd de aubade afgenomen door Burgemeester Wienen.
Er werd uit volle borst meegezongen met de oud Nederlandse volksliedjes en afgesloten met 2 coupletten van het Wilhelmus.

De fietstocht werd dit jaar georganiseerd door OV Rijnsburg en voor de Valkenburgse deelnemers vertrok deze vanaf het Dorpshuisplein bij de Terp.
Voorzien van een routebeschrijving en consumptiebon kon men tussen 13.00u en 14.00u vertrekken voor een 30 km lange tocht langs de mooie plekjes in onze regio.
Tegelijkertijd startte de kinderrommelmarkt op het plein.  Het lag er vol met kleedjes met daarop de uitgestalde waren te wachten op een nieuwe eigenaar. Druk werd er onderhandeld over de prijs en als men was uitgekeken en gekocht kon men terecht op het terras voor de Terp voor een lekker drankje.
Muziek was er ook volop.

Ga naar fotoalbum

Koninginnedag